top of page

Det nye kirke - og kulturcenter i Randers 
Vi er i fuld gang med arbejdet med at bygge en ny kirke! Læs her om hvad vi bygger og hvorfor vi bygger!


Hvad bygger vi? 
Visionen for byggeriet er at kunne opføre et multi-hus; en bygning der kan bruges til mange formål til glæde for mange mennesker.

 

Nyt kirkecenter

Bygningen skal rumme vores kirkefællesskab; om søndagen når vi mødes til Gudstjeneste og i løbet af ugen når vores mange aktiviteter og arbejdsgrene løber af stabelen. Kirke betyder i virkeligheden ikke en bygning, men snarere fællesskab; det er kirke, når mennesker mødes med troen i centrum. Den nye bygning skal bruges til vores børneaktiviteter, til de unge når de hænger ud, til de modne når de mødes for at synge og alt derimellem.

 

Nyt kulturcenter
Den nye bygning skal også kunne danne ramme om kulturelle arrangementer; der skal afholdes koncerter og foredrag, der skal være konferencer og møder og der skal være teater og performance. Alt der kan være til kulturel glæde og gavn for borgerne i byen.

 

Nyt omsorgscenter
Og så skal den nye bygning ikke mindst bruges til at række ud til mennesker i Randers. Vi vil afholde fællesspisning og tøjuddeling, vi vil være et sted hvor man trygt kan komme og føle sig hjemme uanset baggrund eller herkomst. I bibelen læser vi mange steder om vigtigheden af at tage sig af andre, og det er en værdi, der lægger os rigtig meget på sinde. Og vi ønsker det skal være meget konkret og håndgribeligt og gøre en reel forskel i menneskers liv.


Hvorfor bygger vi? 
Vi er efterhånden blevet rigtig mange i vores fællesskab og vores nuværende rammer er blevet for små. I øjeblikket fejrer vi vores Gudstjenester på én lokation og har de fleste af vores øvrige aktiviteter på en anden - og ingen af stederne er der tilstrækkelig plads. De fleste dage foregår der flere aktiviteter på samme tid og det er noget af et puslespil af få tingene til at hænge sammen. Derudover har vi masser af idéer til nye tiltag som vi slet ikke tør gå i gang med før vores rammer ikke bliver mere en hindring end en velsignelse.

Og så har det faktisk været vores vision igennem en årrække på mange måder at kunne være en stærk del af vores by. Vi elsker Randers og vi vil rigtig gerne give noget til byen. Det starter selvfølgelig allerførst med at have hjertet på rette plads men vi tror på at en velfungerende bygning med god plads kan være med til at understøtte de drømme vi har vores del af indsatsen for en endnu bedre by.

bottom of page